Aurinkopaneelijärjestelmä omakotitaloon pienentää energia kustannuksia pitkällä tähtäimellä

Blog

Aurinkosähköjärjestelmän asentaminen omakotitaloon on kannattava vaihtoehto sekä omien energia kustannuksien pienentämisen, energiantuotannon omavaraisuuden sekä ympäristöystävällisyyden kannalta. Auringosta saatava energia on uusiutuvaa energiaa, ja se on järkevästi käytettynä ehtymätön energian lähde ja se onkin tällä hetkellä nopeimmin kasvava sähköntuotantomuoto maailmassa. Sen nopeaan kasvuun on vaikuttanut teknologian nopea kehitys, joka on mahdollistanut aurinkopaneelien valmistusprosessien optimoimisen ja niiden tehon paranemisen sekä niiden hintojen alenemisen. Aurinkopaneelijärjestelmä tuottaa energiaa lähes ilmaiseksi ja se on lähes huoltovapaa ja oikein mitoitettuna sillä voi yleensä kattaa noin kolmanneksen kohteen tarvitsemasta energiasta. Aurinkosähköjärjestelmän hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten järjestelmän koko, rakennuksen tyyppi ja sijainti sekä toimittaja ja toimitustapa. Aurinkosähköjärjestelmän asentamiselle voi hakea rahallista tukea eri tahoilta. Yksityishenkilöt voivat hakea kotitalousvähennystä ja energia-avustusta.

Aurinkopaneelijärjestelmän hankinnassa huomioitavia asioita

Aurinkopaneeleja hankkiessa on tärkeää, että järjestelmä on oikein mitoitettu ja asennettu, että siitä saa parhaan hyödyn. Kannattaa selvittää ensimmäiseksi, minkä kokoinen järjestelmä on rakennukseen parhaiten sopiva ja paljonko siihen voi investoida. Aurinkosähköjärjestelmässä suurimmat kulut tulevat juuri alun investoinneista ja sen takaisinmaksuaikaan vaikuttaakin esimerkiksi sen koko ja oikea mitoitus kulutuksen ja hyödyntämisen kannalta. Järjestelmän energian tuotantoon vaikuttavat oikean mitoituksen lisäksi paneelityyppi, niitä varjostavien tekijöiden vähäisyys, rakennuksen katon ilmansuunta, maantieteellinen sijainti ja paneelien suuntaus. Oikein suunnatut ja esteettömästi auringon säteilyä saavat paneelit tuottavat paljon enemmän energiaa. Hyvin tuottava järjestelmä maksaa itsensä nopeammin takaisin. Paneelien asennuskulma riippuu katon muodosta, mutta useimmiten se on 40 astetta. Tasakatoille asennetaankin yleensä telineet ja niiden etuna on se, että ilmansuunta ja kallistuskulma voidaan silloin vapaasti valita. Paneelit suunnataan yleensä mieluiten etelään, että niistä saataisiin paras tuotto, mutta myös muista ilmansuunnista saa hyvää tuottoa.

Aurinkopaneelijärjestelmä on asukkaille helppohoitoinen ja vaivaton

Aurinkopaneelijärjestelmä omakotitaloon on helppohoitoinen ja sillä on pitkä elinkaari. Järjestelmää ei juurikaan tarvitse huoltaa, mutta niistä voi puhdistaa roskat ja pölyt puhdistaen ne samalla tavalla kuin ikkunat. Aurinkopaneelien tekninen elinikä on yleensä noin 30 vuotta ja niihin saa myös yleensä tehontuottotakuun, jolla varmistetaan, että paneelien teho ei laske enempää kuin yhden prosentin vuodessa. Aurinkosähköjärjestelmä kannattaa aina suunnitella ja asentaa asiantuntevan ammattilaisen kanssa.

jaa  

24 November 2021

Uusiutuvan energian käyttö auttaa vähentämään kasvihuonepäästöjä

Hienoa, että olet löytänyt tämän blogin pariin, jonka aiheena ovat uusiutuvat energialähteet ja muut teemat ympäristönsuojeluun liittyen. Lähes kaikki energia maapallolla on peräisin auringosta. Ihmisen kotona käyttämä energia saadaan sähkön välityksellä ja sähköä voidaan tuottaa monesta eri lähteestä saatavasta energiasta. Nykyään suurin osa käyttämästämme energiasta pyritään tuottamaan uusiutuvista energialähteistä, joiden tuotanto muodoissa hyödynnetään luonnollisia prosesseja. Uusiutuvia energialähteitä ovat muun muassa tuulivoima, aurinkoenergia, vesivoima, valtamerienergia, maalämpö, biomassa ja biopolttoaineet, jotka ovat vaihtoehtoisia fossiilisille polttoaineille. On tärkeää, että käyttämämme energia on puhdasta ja pystymme vähentämän kasvihuonepäästöjä. Jos sinua kiinnostaa lukea aiheesta lisää, olet löytänyt oikeaan paikkaan. Tervetuloa mukaan ja mielellään voit myös kommentoida kirjoituksia ja keskustella aiheesta.